Cuina portuguesa: Els petiscos
Jordi Pujolràs
La paraula petisco defineix a un aperitiu
sòlid o entrant davant d'un àpat. Solen esser platets ben
cuinats de coses de la regió on et trobis. Els últims que he menjat varen ser a
la ciutat universitària de Evora, al Alentejo, i varen consistir amb un puré de
cigrons molt ben especiats, menuts de be estufats i seitons fregits.
Normalment aquets platets te'ls posen a taula
i no son em absolut una cortesia de la casa si no que te'ls cobrant, això si,
nomes els que t'has menjat i no els que has fet retirar o no has tocat.
Son molt saborosos i recomano fer una entrada
de petiscos i acabar amb un segon plat que ben be pot ser un bacallà fet a les
mil maneres que el portuguesos saben fer o una cuixeta de be. Un ensopado de borrego tampoc i faria un
mal paper. En definitiva es una mica semblant al que s’estila a casa nostra,
picar coses variades i després cadascú demana el seu plat principal. La
diferencia es que de coses de picar no en tenim masses i de petiscos n’he
vistos inventariats mes de dos-cents.
El vins portuguesos, tant blancs com negres,
estan ben vinificats per el que resulten molt agradables. Nomes cal defugir
dels negres de excessiva criança, que llueixen una excessiva tendència a
l’oxidació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada